Pääsiäiskakku
Pohja (yhden pohjan aineet): - 4 munaa
- 1.5 dl sokeria
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 4 dl kermaa
- 500 g maitorahkaa
- sokeria
- 200 g sitruunatuorejuustoa
- 3 dl tomusokeria
- 3 rkl vettä
- 1 tl vaniljasokeria
- 60 g voita
- 3 banaania viipaleina
- suklaarouhetta
- mehua kostutukseen
- pääsiäiskarkkeja koristeluun
Tee näin:
1) Laita uuni lämpenemään 225 C -asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita varovasti vaahtoon.
2) Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista uunin keskitasolla 6 minuuttia. Valmista toinen pohja, kuten ensimmäinen. Laita pohjat jäähtymään.
3) Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka joukkoon. Mausta sokerilla.
4) Sekoita tuorejuusto, sulatettu voi, vaniljasokeri, tomusokeri ja vesi tasaiseksi. Sekoita kermarahkaan ja laita jääkaappiin.
5) Halkaise pohjat kahtia leveyssuunnassa. Leikkaa huonot reunat pois. Kokoa kakku tarjoilualustalleen. Kostuta kaikki pohjat. Laita kerrosten väliin kermaseosta, suklaarouhetta ja banaaniviipaleita.
6) Levitä päälimmäisen pohjan päälle kermaseosta. Laita seosta pursotinpussiin ja pursota kakun reunat. Koristele kakku karkeilla.
Vinkki! Jos tuntuu, että kakku ja kerma alkavat pehmetä, laita kakku välillä jääkaappiin kylmenemään!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti